Nieuw in SprintPlus: extra leeshulp, meetlat en geodriehoek

SprintPlus (Windowsversie) werd uitgebreid met extra leeshulp, een meetlat en een geodriehoek. Bij de leeshulp kan je kiezen tussen de leeslat, de leesstrook of de leeslijn. Zo kan je makkelijker meevolgen in de tekst, bij het zelfstandig lezen of tijdens het voorlezen. Dankzij de leeshulp houd je de focus op de tekst.

Gebruik de nieuwe meetlat als je in je digitale wiskundeboek een lengte moet opmeten of rechte lijnen wil trekken. Met de geodriehoek kan je hoeken meten en tekenen. Of evenwijdige lijnen trekken.

Je komt meer te weten over deze nieuwe tools in onze instructiefilmpjes:

Alles op orde

In een klas is steeds vanalles gaande. Al die verschillende persoonlijkheden, veel leerstof om te geven en te verwerken en dan komt er nog eens een laptop bij. Op die momenten van chaos vergeet je misschien stil te staan bij het feit dat voorleessoftware een verschil maakt. En dat die laptop deel kan en mag uitmaken van het klasmeubilair.

Om de chaos tegen te gaan hebben we, toch wat SprintPlus betreft, enkele handigheden ontwikkeld. Werk je in SprintPlus.online? Dan kan je SprintPlus rechtstreeks linken aan je Google Drive of OneDrive. Dit wil zeggen dat je overal steeds dezelfde structuur met dezelfde documenten kan gebruiken.

In je SprintPlus verkenner kan je je documenten ordenen in mapjes. Bovendien kan je je digitale mapjes een kleur geven. Tenslotte, wat heb je aan het hernoemen van mappen als letters voor je ogen dansen? Structureer visueel.

Werk je (nog) niet met SprintPlus.online? Maak gebruik van onze printklare A4’s. Deze visuele snelstarters kunnen leerlingen helpen om SprintPlus op te starten, om documenten en teksten te openen en om bepaalde functies makkelijk terug te vinden. Bewaar de pdf op het bureaublad of leg hem uitgeprint naast de computer en je kan aan de slag.