Scherpe back-to-schoolacties SprintPlus

SprintPlus is helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar! Het handige voorleesprogramma ondersteunt kinderen, jongeren of volwassenen met lees-, spelling- en/of schrijfproblemen. Maak kennis met het SprintPlus abonnement en bekijk de scherpe back-to-school acties van onze nieuwe distributeurs Brightskills en rdgKompagne.

Zij zullen gedurende het schooljaar opleidingen en gratis infosessies organiseren in heel Nederland. Heb je intussen al vragen? Brightskills is het aanspreekpunt voor het primair en speciaal basisonderwijs en rdgKompagne voor voortgezet, beroeps-, hoger onderwijs en speciaal onderwijs. Zij helpen je stapsgewijs leren werken met SprintPlus thuis, in de klas en tijdens het studeren.

6 redenen om voor het SprintPlus abonnement te kiezen

Kies hoe je wil voorlezen

– Bepaal de leessnelheid en de pauzes.
– Lees enkel de moeilijke woorden voor met de klik-en-lees-knop.
– Analyseer woorden trapsgewijs: per letter, per lettergreep of fonetisch voorlezen.

100% focus op het begrijpen van tekst

focus

– Beeldwoordenboek.
– Van Dale verklarend woordenboek.
– Van Dale vertaalwoordenboeken.

Schrijf sneller en zonder fouten

– Spellingscontrole en auditieve feedback.
– Homofonenhulp.
– Dyslexie-specifieke woordvoorspeller.

Studeer met een examenbuddy

– Markeer, omcirkel of onderlijn in de tekst.
– Maak een samenvatting.
– Bewaar en beluister je leerstof als mp3.

Leg je eindexamen af met SprintPlus


– Kan 30 dagen offline gebruikt worden.
– Schakel woordenboeken en woordvoorspelling uit.
– Wanneer het moet, kan je de spellingscontrole ook uitschakelen.

Leer SprintPlus kennen en probeer de demoversie uit! Wil je eerst wat meer informatie? Kom gerust langs op één van onze infosessies!

Wat is uniek aan SprintPlus?

 • Het gebruiksvriendelijkste alles-in-één softwarepakket voor iedereen met lees-, schrijf- en spellingsproblemen.
 • 1 knop om àlles voor te lezen: webpagina’s, e-mail, PowerPoint, sociale media, …
 • Unieke intelligente woordvoorspeller die rekening houdt met typische dyslectische fouten.
 • Je kan op 3 computers tegelijk werken: makkelijk voor thuis, op school en/of werk.
 • De enige voorleessoftware die zich automatisch integreert in Microsoft Word.
 • Geen lastige opties en je kiest zelf of je jouw abonnement verlengt.

3 redenen waarom voorleessoftware jou helpt

Hoe helpt SprintPlus jou? Welk effect hebben de voorleesfunctie, spellingscontrole en woordvoorspeller op jouw prestaties?

SIHO (Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs) presenteert een bondig overzicht van de wetenschappelijke studies rond het effect van ondersteunende software.

Benieuwd? Bekijk hieronder enkele highlights: 

 • Begrijpend lezen. Dankzij voorleessoftware hoef je minder energie te steken in het lezen van een tekst. Je kan je dus volledig concentreren op de inhoud van de tekst.
 • Spelling en schrijven. Fouten worden sneller opgemerkt dankzij de voorleesfunctie en spellingscontrole. De woordvoorspeller werkt dan weer doeltreffend op de structuur en de accuraatheid van de geschreven tekst.
 • Emotioneel. Voorleessoftware stimuleert zelfvertrouwen en vermindert stress en vermoeidheid. Hierdoor ben je tijdens en op het einde van je schoolcarrière minder leermoe.

Tips bij het inzetten van voorleessoftware

Maak er binnen je school, hogeschool of universiteit een succesverhaal van, stem de omgeving ook af op ondersteunende software. Houd hierbij rekening met volgende 3 tips: 

 1. Verlies het individu niet uit het oog. Iedereen heeft andere sterkten en zwakten. Breng steeds de noden en verwachtingen in kaart en stem daar de hulpmiddelen op af. Zo kan de ene nood hebben aan de SprintPlus woordvoorspeller en de andere vooral aan de homofonenhulp.

  Houd hiervoor een open dialoog tussen lesgevers, leerlingen of studenten en ouders. Het Belgische analysemodel van Lees voor Vlaanderen (Eureka Leuven i.s.m. de Vlaamse overheid) kan hiervoor als leidraad dienen.
   
 2. Stuur de ICT-omgeving en -beleid bij indien nodig. Kunnen de noden en verwachtingen ingelost worden door het huidige ICT-beleid? Welke aanpassingen aan het ICT-beleid zijn er nodig? Voorleessoftware heeft immers heel wat randvoorwaarden op vlak van hard- en software. 

  Scholen, hogescholen en universiteiten kunnen zich laten inspireren door het actieplan van Lees voor Vlaanderen.
   
 3. Begin bij inhoud. Vermijd stress en bekijk op voorhand of het lesmateriaal digitaal en toegankelijk is. Veelal worden cursussen, werkbladen en toetsen of examens digitaal aangeleverd voordat ze omgetoverd worden in een papieren variant. De stap naar voorleesbare inhoud is daardoor snel gezet.