Weet wat je leert: beluister je leerstof ‘diagonaal’ en overhoor jezelf

De examens zijn in aantocht, tijd om je voorbereidingen te treffen. Voordat je aan de slag gaat met je markeerstiften, sta je best even stil bij de inhoud. Heb je alles goed begrepen? Concentreer jezelf 100 % op het beheersen van de leerstof en laat SprintPlus luidop voorlezen. Dit was exact wat Marcia Verhulst nodig had:

“15 jaar terug leerde ik SprintPlus kennen tijdens de universiteit. Ik had net leerpsychologie gestudeerd en was helaas gebuisd… Tot ik SprintPlus leerde kennen.
Pas na het beluisteren van de cursus begreep ik deze eindelijk en behaalde ik dan ook het dubbele van de punten. Momenteel begeleid ik kinderen en is SprintPlus ook hun trouwe bondgenoot…”

Er zijn verschillende leesmodes in SprintPlus, je vindt ze terug onder ‘Spraak’. Deze modes bieden een oplossing tijdens de les en het studeren of op het werk.

Zet de eerste stappen in een taal. De leesmethode aanpassen is een grote hulp tijdens de spelling- en taallessen. Je kan kiezen uit voorlezen, klanklezen, lettergrepen of synthese (= klanklezen en het woord nadien herhalen). Handig om er jouw eerste stappen in een taal mee te zetten.

Luister ‘diagonaal’. Je kan de leessnelheid aanpassen van 1 tot 10. De gemiddelde snelheid is 5, maar ervaren SprintPlussers durven hogere snelheden aan. Ideaal om je cursus of je mailbox op het werk ‘diagonaal’ te beluisteren.

Overhoor jezelf. Wil je jezelf overhoren? Pas je leeseenheid aan! Laat SprintPlus bijvoorbeeld woord per woord of zin per zin dicteren. Wil je SprintPlus gewoon een paragraaf of een pagina laten voorlezen? Dat kan natuurlijk ook.  

Wil je een beknopt overzicht van SprintPlus? We hebben alle functies samengevat in één handige pagina. Download onze beknopte handleiding.